Laatste nieuws

Aerosparx

Aerosparx maakte een geweldige indruk tijdens de Sanicole Sunset Airshow 2016. In 2017 zullen Tim Dews en Guy Westgate ongetwijfeld het Sanicole-publiek opnieuw verblijden met hun Grob 109’s, gemotoriseerde zweefvliegtuigen die ook worden gebruikt door de luchtkadetten van de Royal Air Force.

Lees meer

JAS39 Gripen (HU)

De Hongaarse luchtmacht zendt de JAS-39 Gripen langs om een voorstelling te geven van dit veelzijdige toestel. De Gripen is de modernste jager uit Zweden in een lange rij legendarische multi-role gevechtsvliegtuigen. De Gripen kan opereren vanaf korte start- en landingsbanen en is uitgerust met moderne avionica.


De Hongaarse Gripens werden reeds operationeel ingezet om het luchtruim boven de Baltische Staten te beschermen. Twaalf geleasede Gripens zijn gestationeerd te Kecskemet als deel van het Puma squadron, een lid van de NATO Tiger Association. In Hongarije volgde de Gripen de Mig-29 op, in België is het toestel kandidaat om de F-16 te vervangen.

JAS-39C Gripen
Fabrikant: Saab
Land: Hongarije

Belgian Air Force - Red Devils

Het nationale team van de Belgische luchtmacht, de Red Devils, zal deelnemen met hun vier SIAI SF260 Marchetti’s, die worden gebruikt voor de elementaire vliegopleiding te Bevekom. De Marchetti is een trainingsvliegtuig van Italiaanse makelij dat in dienst is van de Belgische luchtmacht sinds 1969.

Lees meer

Golden Knights Parachute team

De Golden Knights zijn het parachuteteam van het Amerikaanse leger. Leden van dit team komen at de verschillende takken van de US Army, wanneer zij in hun eenheden bijzondere parachute-kwaliteiten hebben getoond. De Golden Knights bestaan uit twee complete teams, met in totaal 24 personen.

Lees meer

F-16 solo demonstration "Zeus"

De naam van de vader van de oude Griekse mythologische goden, Zeus, is een gepaste naam voor het meest geavanceerde gevechtsvliegtuig in de Griekse luchtmacht. De F-16C Block52+ variant van de Griekse luchtmacht heeft een opgevoerde motor en conforme brandstoftanks boven op de romp waardoor het toestel een grotere actieradius heeft.

Lees meer

Bleriot XI – Mikael Carlson

Louis Blériot was de eerste vliegtuigontwerper in Europa. Hij ontwierp de Blériot XI en werd de eerste persoon om het Engelse kanaal over te steken op 25 juli 1909 met zijn Blériot XI. De Blériot XI heeft nog enkele andere premières op zijn naam staan: Eerste toestel om over de Alpen te vliegen, eerste toestel om een looping te maken en het eerste toestel in militaire dienst.

Lees meer

Christian Moullec

De Franse Auvergne is de thuisregio van Christian Moullec, die gepassioneerd is door natuurbehoud en vogelbescherming. Sinds 1995 tracht hij wilde vogels te trainen om veilige routes te volgen tijdens hun trek naar het zuiden en de terugreis in de lente.

Lees meer

Patrulla Aspa

De Blue Bees, The Grasshoppers, The Blue Eagles, The Sharks, Black Cats, Czech Hind Trio: In de loop van de jaren hebben verschillende militaire helikopterteams het beste van zichzelf gegeven te Sanicole. In Europa zijn demonstratieteams met helikopters echter zeldzaam geworden.

Lees meer

F-18 Hornet

De belangrijkste jager van de Zwitserse luchtmacht is de F-18C Hornet. De F-18 ontstond uit YF-17 project, dat in de jaren 70 de competitie verloor tegen de F-16 om de nieuwe lichte jager van de Amerikaanse luchtmacht te worden.

Lees meer

Patrouille suisse

De Patrouille suisse is één van de weinige Europese teams die jachtvliegtuigen gebruiken. Het team werd opgericht in 1964 en vloog in die tijd ook al op jagers. Toen was het de Hawker Hunter, een toestel dat ze gebruikten tot 1994. Intussen had de F-5 de Hunter al vervagen als jager in Zwitserland en zo volgde de F-5 de Hunter ook op bij de Patrouille suisse.

Lees meer

Nieuwjaarswensen

Looking back at 40 years of International Sanicole Airshow. Honoring the Past, Celebrating the future.

Lees meer

logo Sanicole 2016