Laatste nieuws

Saudi Hawks

De Saudi Hawks zijn het nationale display team van Saoedi-Arabië. Zij vliegen met 7 Hawk jet trainers in overwegend groene kleuren en zijn gebaseerd op de luchtmachtbasis Koning Faisal.

Lees meer

Saab JAS39 Gripen

De Zweedse Luchtmacht zal voor de eerste keer deelnemen aan de Sanicole Airshow. Zij sturen de Saab JAS39 Gripen.
Zorg dat je erbij bent en boek je ticket

60th anniversary BBMF

Het verleden herleeft tijdens de Sanicole Airshow. We vieren tevens de 60ste verjaardag van de BBMF (Battle of Britain Memorial Flight) met Kwicherbichen, de DC3 Dakota van de BBMF.
Zorg dat je erbij bent en boek je ticket

Swiss Hornet Display

Het vermogen en de wendbaarheid van de F-18C Hornet zal vele bezoekers van de International Sanicole Airshow verbazen.
Zorg dat je erbij bent en boek je ticket

MiG29 Fulcrum Display

De Poolse Luchtmacht stuurt het spectaculaire MiG29 Display Team naar de International Sanicole Airshow in september.

Honoring the Past

Honoring the Past during the Sanicole Airshow 2017 - the Royal Netherlands Air Force Historic Flight presenting the B-25 Mitchell & Spitfire.

Royal Jordanian Falcons

Onze vrienden van de Royal Jordanian Falcons mogen niet ontbreken op de 40ste editie van de International Sanicole Airshow.

RAF Typhoon Display Team

De luidste demo van de Britse Luchtmacht moet eveneens van de partij zijn. Wij verwelkomen het RAF Typhoon Display Team.

Loterij: Supersonic ticket kan adrenaline rush veroorzaken

Indien u reeds een Supersonic ticket heeft gekocht, bent u ongetwijfeld opgewonden voor de 40ste International Sanicole Airshow. Heeft u zich echter ooit afgevraagd hoe het is om mee te vliegen met één van de deelnemers? Sanicole biedt u nu de kans om het te ontdekken!

Lees meer

Zware jongens in de static

De statische tentoonstelling tijdens de 40ste International Sanicole Airshow zal maar liefst twee reuzenhelikopters tellen. De Duitse luchtmacht had reeds hun enorme CH-53 bevestigd, maar nu heeft de Nederlandse Koninklijke luchtmacht de komst bevestigd van hun indrukwekkende CH-47 Chinook.

Lees meer

Frecce Tricolori

Het demonstratieteam van de Italiaanse luchtmacht heet de Frecce Tricolori, de driekleurige pijlen. Zij zijn het grootste militaire demonstratieteam in Europa met tien MB339 trainingsvliegtuigen van Italiaanse makelij.

Lees meer

Brussels Airlines

Brussels Airlines stuurt niet enkel hun iconische Airbus A320 ‘Magritte’ naar de International Sanicole Airshow, onze nieuwe sponsor ondersteunt ook de airshow met een speciale promotie waarmee buitenlandse bezoekers voordelig naar de airshow kunnen reizen. Met de speciale promocode  genieten bezoekers van een voordelig tarief voor hun bezoek.

Lees meer

Arrangement vakantiepark

Limburg is een uitmuntende vakantiestreek. Daarom werkt de International Sanicole Airshow samen met Centerparcs om u een arrangement aan te bieden om u zo de geneugten van onze streek te laten ontdekken.

Lees meer

Spitfire MkIX

Misschien wel de beroemdste jager uit de Tweede Wereldoorlog, zeker in Europa, is de Supermarine Spitfire. De Spitfire groeide uit een race-watervliegtuig van de hand van RJ Mitchell.

Lees meer

Rafale

De Rafale is de nieuwste en belangrijkste jager bij de Franse luchtmacht en marine. In de jaren 80 maakte Frankrijk deel uit van een samenwerkingsverband van vijf landen om een gevechtsvliegtuig van de nieuwste generatie te ontwikkelen, maar Frankrijk trok zich hieruit terug om de Rafale zelfstandig te ontwikkelen, inclusief de capaciteit om te opereren vanaf vliegdekschepen.

Lees meer

A320 SN Brussels (Magritte)

15 jaar geleden, in 2002, ging Brussels Airlines van start als de nieuwe grootste Belgische luchtvaartmaatschappij. Het heeft inmiddels een rijk stukje luchtvaartgeschiedenis geschreven en het is dan ook passend dat zij deelnemen aan de 40ste editie van de International Sanicole Airshow. Brussels Airlines beschikt over een vloot van 49 toestellen en verbindt Brussel met bestemmingen over gans Europa, Noord-Amerika en Afrika.

Lees meer

The Blades

De piloten van The Blades hebben reeds in het verleden opgetreden tijdens de International Sanicole Airshow, hetzij als teamlid van The Blades hetzij als lid van de Royal Air Force Red Arrows. Alle piloten in dit uitzonderlijke burgerteam zijn namelijk voormalige Red Arrows-piloten. Nog een bijzonderheid van The Blades is dat het team ook een officiële luchtvaartmaatschappij is.

Lees meer

Mi-24 Hind

In de jaren 60 ontwikkelden de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten de eerste gevechtshelikopters waarmee ze vijandelijke tanks en gepantserde infanterievoertuigen konden uitschakelen. Beide maakten zeer verschillende designkeuzes. De verenigde Staten opteerden voor een slanke helikopter met slechts twee bemanningsleden. Dit werd de AH-1 Cobra die voor het eerst werd gebruikt in Viëtnam.

Lees meer

Breitling Jet Team

De recordhouder op vlak van vliegdemonstraties tijdens de International Sanicole Airshow is ongetwijfeld Jacques Bothelin, leider van het Franse Breitling Jet Team, en vroeger oa van het Martini Team, Ecco en Adecco Team en team Apache. Hij mag dus zeker niet ontbreken met zijn huidige demoteam, het Breitling Jet Team, het grootste burgerteam op jets ter wereld.

Lees meer

The Red Arrows

Negen knalrode Hawks vertegenwoordigen de Britse Royal Air Force over de ganse wereld. Zij staan bekend als de Red Arrows en hun basisformatie, de Diamond Nine met de negen toestellen in een ruit-formatie, staat wereldwijd bekend als de standaard voor precisie in formatievliegen. Het team is gebaseerd te RAF Scampton in Lincolnshire. Eigenlijk bestaan de Red Arrows uit 10 piloten en toestellen. Red 10 kan u tijdens de demo beluisteren met zijn vakkundig commentaar bij de demonstratie. Hij vliegt ook het reservetoestel naar de show.

Lees meer

F-16 demo (BAF)

2017 is het laatste airshowseizoen voor de huidige Belgische F-16 demo-piloot Tom “Gizmo” De Moortel en zijn toestel “Blizzard”.
Tom is lid van het 31 tijgersmaldeel gebaseerd te Kleine-Brogel en nam deel aan alle recente operaties van de Belgische luchtmacht in binnen- en buitenland.

Lees meer

Christian Moullec

De Franse Auvergne is de thuisregio van Christian Moullec, die gepassioneerd is door natuurbehoud en vogelbescherming. Sinds 1995 tracht hij wilde vogels te trainen om veilige routes te volgen tijdens hun trek naar het zuiden en de terugreis in de lente.

Lees meer

Patrouille suisse

De Patrouille suisse is één van de weinige Europese teams die jachtvliegtuigen gebruiken. Het team werd opgericht in 1964 en vloog in die tijd ook al op jagers. Toen was het de Hawker Hunter, een toestel dat ze gebruikten tot 1994. Intussen had de F-5 de Hunter al vervagen als jager in Zwitserland en zo volgde de F-5 de Hunter ook op bij de Patrouille suisse.

Lees meer

logo Sanicole 2016