banner date insider bg2019cc

 

 Become a Sanicole Airshow Insider &

 SAVE UP TO 50% 2019-TICKETS !


As a Sanicole Airshow Insider you get:

  • fighterbb   The flying schedule for airshow weekend
  • fighterbb   Airshow performer announcements and a look behind-the-scenes
  • fighterbb   First dibs & access to special "insider ONLY" discounts and offers !

 

 

Het demonstratieteam van de Italiaanse luchtmacht heet de Frecce Tricolori, de driekleurige pijlen. Zij zijn het grootste militaire demonstratieteam in Europa met tien MB339 trainingsvliegtuigen van Italiaanse makelij.

De PAN-variant (Patrulla Acrobatica Nazionale) waarmee zijn vliegen verschilt enkel van de standaard MB339-trainingstoestellen vanwege de krachtige rookinstallatie die in de vliegtuigen is ingebouwd, en de verwijdering van de tiptanks. 

Het team vormt het 313 smaldeel gebaseerd te Rivolto in het noorden van Italië. De piloten worden voor meerdere jaren geselecteerd om demonstraties te vliegen bij het team en hebben daarbuiten geen verdere operationele taken bij de luchtmacht.
Het team is wereldberoemd omwille van hun melodieuze demonstratie. Kijk naast de grote formaties vooral uit naar de solo die een zeer zeldzaam manoeuvre zal uitvoeren voor een jet: Een lomcovak, en soort opwaartse spiraal die normaal enkel door gespecialiseerde acrobatietoestellen wordt gepresenteerd. Tijdens het laatste manoeuvre van hun demonstratie tekenen zij de grootste Italiaanse vlag ter wereld in de lucht op de muziek van Luciano Pavarotti, altijd een emotioneel moment.
2017 is allicht het laatste seizoen dat de Frecce Tricolori zullen optreden met hun MB339 aangezien enkele jaren geleden werd beslist om over te schakelen naar een nieuwe straaltrainer voor het team, de Alenia M345. Mis hun laatste optreden in België met de MB339 dus niet!

MB339 PAN
Fabrikant: Alenia Aermacchi
Land: Italië
Flying
Demonstratieteam
www.aeronautica.difesa.it/PAN/Pagine/default.aspx

 

 

Tags: Frecce tricolori, MB339