banner date insider bg2019cc

 

 Word Sanicole Airshow insider &

 BESPAAR TOT 50 % OP JE 2019-TICKETS !


Als Sanicole Airshow Insider krijg je:

  • fighterbb   Als eerste de aankondiging van onze deelnemers
  • fighterbb   De timing van onze airshow flying display
  • fighterbb   Insider only korting op aankoop van je tickets

 

 

In de jaren 60 ontwikkelden de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten de eerste gevechtshelikopters waarmee ze vijandelijke tanks en gepantserde infanterievoertuigen konden uitschakelen. Beide maakten zeer verschillende designkeuzes. De verenigde Staten opteerden voor een slanke helikopter met slechts twee bemanningsleden. Dit werd de AH-1 Cobra die voor het eerst werd gebruikt in Viëtnam.

De Sovjet-Unie verkozen een grote helikopter die ook gevechtstropen kon transporteren en dit werd de Mi-24, NAVO codenaam Hind.
Deze helikopter werd berucht als de grootste bedreiging voor de mujahedin in de Afghaanse oorlog naar de Sovjet-invasie, maar het werd in het ganse Warschaupact gebruikt. Ondanks het grote formaat is het een snelle helikopter met een maximumsnelheid van 335 kilometer per uur. De vleugels dienen niet enkel om wapens op te hangen maar ze leveren ook bijkomende opwaartse draagkracht tijdens hoge snelheden.
Net zoals enkele andere voormalige landen van het Warschaupact gebruikt Tsjechië nog steeds de Mi-24W of Mi-35, de gemoderniseerde exportversie van de Mi-24D. Deze helikopters maken deel uit van 221 tigersquadron gebaseerd te Namest, lid van de NATO Tiger Association.
Mis de terugkeer van deze angstaanjagende helikopter niet tijdens het 40ste International Sanicole Airshow jubileum.

 Mi-24
Fabrikant: Mil
Land: Czech Republic
www.army.cz

 

Tags: hind