banner date insider bg2019cc

 

 Word Sanicole Airshow insider &

 BESPAAR TOT 50 % OP JE 2019-TICKETS !


Als Sanicole Airshow Insider krijg je:

  • fighterbb   Als eerste de aankondiging van onze deelnemers
  • fighterbb   De timing van onze airshow flying display
  • fighterbb   Insider only korting op aankoop van je tickets

 

 

De Poolse luchtmacht stuurt een legendarisch toestel uit de koude oorlog. Eind jaren 70 werd de toenmalige Sovjet-Unie geconfronteerd met een nieuwe generatie gevechtsvliegtuigen die wendbaarder waren met het doel om overwicht in de lucht te behalen.

Het ontwerpbureau Mikoyan-Gurevich kreeg de opdracht om een toestel te ontwikkelen dat de westerse toestellen kon evenaren qua wendbaarheid. Hieruit groeide de Mig-29 (NAVO codenaam Fulcrum) en dit werd zowat de standaardjager in het toenmalige Warschaupact. De Poolse Mig-29’s zijn veelvuldig gemoderniseerd om te voldoen aan NAVO-normen. Zij nemen ook deel aan NAVO-missies zoals het bewaken van het luchtruim van de Baltische staten.
Let zeker op de binnenkant van de twee staarten, die bij de Mig-29’s gebruikt voor displays beschilderd zijn et het portret van Poolse piloten uit de Tweede Wereldoorlog. Bovenop de romp draagt het toestel het embleem van het 313 squadron, een eenheid bestaande uit Poolse piloten die bij de Britse Royal Air Force vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Type: Mig-29 (NATO codename : Fulcrum)
Fabrikant: RSK Mig
Land: Polen

Tags: Mig-29, Poland