banner date insider bg2019cc

 

 Word Sanicole Airshow insider &

 BESPAAR TOT 50 % OP JE 2019-TICKETS !


Als Sanicole Airshow Insider krijg je:

  • fighterbb   Als eerste de aankondiging van onze deelnemers
  • fighterbb   De timing van onze airshow flying display
  • fighterbb   Insider only korting op aankoop van je tickets

 

 

Aan het einde van de jaren 40 en het begin van de jaren 50 waren de Amerikaanse strijdkrachten in volle overgang naar straalvliegtuigen. Dat betekende dat zij een trainingsvliegtuig nodig hadden dat de piloten beter voorbereidde op de verbeterde prestaties van de gevechtsvliegtuigen waarmee ze zouden vliegen.

North-American stelde de T-28 voor om aan deze vereiste te voldoen om de T-6 op te volgen. De eerste versie, de T-28A voor de Amerikaanse luchtmacht, had een motor die iets te zwak was en daarom wat stug reageerde bij het opstijgen, al was dat ook een goede imitatie van de eerste straaljagers. De latere versies voor de Amerikaanse marine hadden wel een krachtiger motor. Het toestel is tevens verder ontwikkeld als licht aanvalstoestel, bijvoorbeeld voor de Franse strijdkrachten.
De T-28 op de International Sanicole Airshow is een T-28B, oorspronkelijk gebouwd voor de Amerikaanse marine maar nu geschilderd in de kleuren van de Amerikaanse luchtmacht. Het staat geparkeerd te Zwartberg en wordt voorgesteld door Luc Hellings. Een indrukwekkend toestel om de verjaardag van de Amerikaanse luchtmacht te helpen vieren!

T-28 Trojan
Fabrikant: North-American
Land: België
Historisch vliegtuig

 

Tags: T-28 Trojan