banner date insider bg2019cc

 

 Word Sanicole Airshow insider &

 BESPAAR TOT 50 % OP JE 2019-TICKETS !


Als Sanicole Airshow Insider krijg je:

  • fighterbb   Als eerste de aankondiging van onze deelnemers
  • fighterbb   De timing van onze airshow flying display
  • fighterbb   Insider only korting op aankoop van je tickets

 

 

De recordhouder op vlak van vliegdemonstraties tijdens de International Sanicole Airshow is ongetwijfeld Jacques Bothelin, leider van het Franse Breitling Jet Team, en vroeger oa van het Martini Team, Ecco en Adecco Team en team Apache. Hij mag dus zeker niet ontbreken met zijn huidige demoteam, het Breitling Jet Team, het grootste burgerteam op jets ter wereld.

Dit team vliegt met zes Aero L-39 Albatross van Tsjechische makelij. Dit was het meest-gebruikte jet-trainingstoestel in het voormalige Warschau-pact en doet nu nog steeds dienst in vele landen. Het team is gebaseerd in het zuiden van Frankrijk, te Dijon. Het team trad reeds op tijdens verschillende International Sanicole Airshows maar is nu al twee jaar afwezig geweest in het Europese luchtruim vanwege een promotietournee doorheen Noord-Amerika voor hun hoofdsponsor, Breitling, de bekende Zwitserse precisiechronograaf. Jacques is eigenlijk de enige burgerpiloot in het team, de andere teamleden zijn voormalige piloten van de Franse luchtmacht, sommigen zelfs bij de Patrouille de France.
Breitling Jet team vliegt een demonstratie van iets meer dan 20 minuten waarbij er voortdurend actie is voor het publiek. Strakke formaties, adembenemende kruisingen en solo-manoeuvres die de wendbaarheid van de L-39 tonen wisselen elkaar in snel tempo af. Eén van de hoogtepunten is de Apache roll, waarbij één L-39 een kurkentrekker vliegt rondom de formatie, een manoeuvre dat destijds door Jacques Bothelin is ontwikkeld en inmiddels door verschillende militaire teams is overgenomen. In 2017 viert het team bovendien hun tiende verjaardag.

Mis de terugkeer van dit legendarische burgerteam niet te Sanicole!

L-39 Albatross
Fabrikant: Aero
Land: Frankrijk
www.breitling-jet-team.com 
Demonstratieteam


Tags: breitling, BJT