banner date insider bg2019cc

 

 Word Sanicole Airshow insider &

 BESPAAR TOT 50 % OP JE 2019-TICKETS !


Als Sanicole Airshow Insider krijg je:

  • fighterbb   Als eerste de aankondiging van onze deelnemers
  • fighterbb   De timing van onze airshow flying display
  • fighterbb   Insider only korting op aankoop van je tickets

 

 

Na enkele jaren afwezigheid mag de International Sanicole Airshow opnieuw de Turkse luchtmacht verwelkomen met hun indrukwekkende F-16 solovoorstelling, beter gekend als Solo Türk.

Solo Türk gebruikt een moderne F-16C Block 40-variant en is gebaseerd te Konya. Deze versie is het voornaamste gevechtstoestel van de Turkse luchtmacht. De F-16 van Solo Türk is prachtig geschilderd met een gestyleerde maan op de vleugels zoals die voorkomt op de Turkse vlag en een arend op de staart, symbool van de Turkse staat en luchtmacht.
De F-16C wordt aangedreven door een General Electric-motor en niet door de Pratt&Whitney-motor die in de Belgische F-16’s zit ingebouwd. Het meest zichtbare effect van dit verschil is een andere kleur in de vlam van de naverbrander. Deze motor is krachtiger, wat goed van pas komt aangezien de F-16C 5 ton zwaarder is dan de F-16A. Solo Türk werd opgericht in 2011 ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de militaire luchtvaart in Turkije en heeft in korte tijd een stevige reputatie opgebouwd in gans Europa. Naast een indrukwekkende demonstratie van de wendbaarheid en het vermogen van de F-16C, trekt Solo Türk de aandacht met spectaculaire flare-salvo’s, het adembenemende kleurenschema en een enthousiaste commentator.

F-16C Fighting Falcon
Fabrikant: Lockheed-Martin
Land: Turkije
www.soloturk.tsk.tr 

Tags: soloturk